Lejre i 2003

Strandridergården

I uge 26/2003 havde Søgård besøg af beboerne fra døgninstitutionen Strandridergården. Det er børn fra 6 til 15 år, der af det offentlige er tvangsfjernet fra hjemmet af forskellige årsager.

Strandridergården har kun budget til at tage på ferie med beboerne én gang om året, men da børnene typisk skal tilbringe 6-12 måneder på institutionen, er der altså nogle af dem, der slet ikke kommer på ferie, mens de bor på Strandridergården.

Det rådede Børnelejren bod på ved at invitere børnene til Søgård, så feriebudgettet kunne gemmes til vinter, så alle børnene får mindst en ferie under deres ufrivillige ophold på institutionen.

Strandridergården har allerede søgt om at komme igen til næste år, hvilket de har fået tilsagn om.

Broen

Specialbørnehjemmet Broen, som er en af LEV's døgninstitutioner, fik også tilbudt et financieret ophold på Søgård, og de valgte en efterårsferie i uge 42/2003, da det drejer sig om børn og unge i alderen 7-18 år, der går i skole, og derfor er de bundne af skolernes ferieperioder.

Det er en institution for udviklingshæmmede børn, og da nogle af dem er dårligt fungerende, har de valgt at dele børnene op i to hold, som hver skal tilbringe 3-4 dage på Søgård sammen med deres pædagoger.

Disse to små lejre gik også så godt, at Broen ligeledes gerne vil komme igen med 2 nye hold børn.