Udtalelser 2019.

Udtalelser fra nogle af de institutioner, som har fået et finansieret ophold på Søgård Hovedgård i 2019

Rapport fra Amagerskolen, uge 14
Vi takker jer for jeres store indsats for at støtte muligheden for, at vore elever i Specialcenter Syd på Amagerskolen kan komme på finansieret lejrophold.

Vi har haft en skøn tur på Langeland, Tåsinge og Fyn. Vi startede mandag med at få prøvet kræfter af i Gorilla Park i Svendborg - det var bestemt nogle seje børn vi havde. Der blev gået over grænser. Nogle af udfordringerne var 7 meter høje. Derefter kørte vi mod skønne Langeland og det var et dejligt gensyn med Jørgen og hans kone som tog imod os og viste os til rette på Søgård Hovedgård. Der blev pakket ud og nydt at vi var ankommet.

Tirsdag bød på en næsten heldagstur til Odense. Vi ankom ved 10.30 tiden og skulle være på H.C. Andersens hus til en rundvisning. Det skulle vise sig, at være umuligt at finde parkering til 4 store busser i Odense, så efter rådslagning valgte vi at gå en tur i Rosengårdscenteret. Det syntes eleverne også var dejligt og de fik deres lommepenge udbetalt inden de gik i gang med at shoppe. Aftenen tilbragte vi på Søgård, pigerne lavede wellness med neglelak og ansigtsmasker, drengene lavede snobrød og pølser på bålet.

Onsdag var dedikeret Langeland, vi tog på tur til Dovns Klint og gik en lang tur. Derefter en lang køretur til Lohals og Hov med en tur til fyrtårnet. Ankommet igen, fik vi frokost og derefter blev eleverne sendt af sted med 2 minutters mellemrum på et Woop App. Løb arrangeret af Rasmus. Det gjaldt om at finde svar på seværdigheder på Langeland, når man kom til en ny post. Det blev et stort hit og eleverne var meget kampivrige for at vinde løbet- der var sat en præmie på højkant.

Om aftenen tog vi til Tåsinge hvor vi spiste på Bregninge Mølle- buffet med sodavand. Der havde vi også en tilbagevendende tradition, nemlig Ugens Klassekammerat- det blev denne gang Mia som vandt med udsagn som: fordi du er så omsorgsfuld, fordi du har passet på os mm. Det blev belønnet med en gave bestående af: en muffinform og to poser muffinmix fra Søstrene Grene. Ankommet igen til gården blev der ryddet op og pakket kuffert og alt affald blev sorteret og vi gjorde så meget klar til afgang, som muligt.

Torsdag morgen morgenmad med de sidste rester og derefter pakning af busser og aftale med Jørgen om de sidste detaljer. Endnu engang en vidunderlig lejrtur for vore børn.

De bedste hilsner på vegne af team Ældste, Amagerskolen Lærer, Lene Fabricius Brietzke

Rapport fra Naturskolen MIR, uge 15
Børnene på Naturskolen har alle haft et utroligt dejligt ophold på Søgård Hovedgård, tusind tak for det.

Der er masser af mulighed for fysiske- og naturfaglige aktiviteter, som de alle har nydt og udviklet sig igennem. Den fred og ro, der findes på Søgård giver gode muligheder til fordybelse og nærvær i de sociale relationer imellem børn og voksne. Udenoms arealerne er fantastiske, legepladsen blev ivrigt brugt af børnene.

Både børn og voksne kunne sagtens være blevet mange flere dage. Alle elever ville gerne komme igen og gav lejrskolen 10 ud af 10 mulige stjerner.

Mvh Cecilie Holmer Naturskolen

Rapport fra Ringkøbing Skole, uge 18
Vi vil gerne sige mange tak for nogle dejlige dage på Søgård i uge 18. Vi havde det dejligt og rigtig godt vejr især de første dage.

Alle børn og voksne havde en dejlig tur. Det blev heldigvis den gode oplevelse, som vi gerne ville give dem. Kun en enkelt havde prøvet at være på lejr i sit hjemland, så det var en meget anderledes oplevelse for dem.

Venlig hilsen Lærer Marie Busch Nielsen Specialcenter Vest Ringkøbing Skole

Brøndagerskolens tur til Langeland, uge 20
Vi var så heldige at få en uges lejrophold af Børnelejren. Vi tog af sted med 10 teenagere drenge med autisme og andre mentale handicaps. For mange af dem gjaldt, at de aldrig havde været væk fra deres forældre før, og slet ikke med deres kammerater. Der var spænding, glæde og nervøsitet at spore i busserne, da vi trillede af sted.

Vi kom frem til en dejlig lejr, hvor især udendørs arealerne virkelig ramte det, de havde brug for. Der blev leget, kæmpet og hygget på hoppepuden og multibanen. Alle kunne være sammen med alle, selvom de til hverdag har svært ved at omgås så mange mennesker samtidig.

Roen og pladsen på Søgård, var den perfekte ramme for dem, at træne deres sociale færdigheder. I løbet af opholdet var vi på udflugter til Langelandsfortet og Egeskov slot. Resten af tiden blev nydt på selve lejren eller i det skønne område omkring.

Vi vil gerne takke for de flotte gaver og slik der stod klar til os, da vi ankom.

Alt i alt 1000 tak for en dejlig uge, Mvh Brøndagerskolen gr A og D

Rapport fra Skolen Mir 1, uge 21
Vi havde en dejlig tur til Søgård i uge 21. Vi brugte en del tid på gården - børnene var vilde med hoppepuden og fodboldbanen. I musiklokalet fik de elever der går til musik hjemme, mulighed for at vise lidt af det de kunne, til de andre børn og voksne.

Derudover var vi på udflugt til Langelandsfortet, hvilket var en virkelig stor oplevelse. Det var et emne de synes var spændende og der var rig mulighed for at leve sig ind i hvordan udstyret har været brugt.

Mange tak for en dejlig tur

Med venlig hilsen Katrine

Her er en lille beretning fra vores lejr tur, uge 22
Vi drog af sted fra Kolding d 27/5 til Søgård Hovedgård. Vi ankom først kl. 15, da vi havde et stop under vejs, hvor vi havde lejet dræsiner/skinnecykler i Tommerup.

Vi ankom og flere af eleverne havde været på lejren før, og de følte sig straks hjemme. Første aften lavede vi selv spagetti sovs med hjemmelavede nudler, en stor succes hos alle. Der blev spist helt op og stor ros til elever og voksne der havde lavet mad. Eleverne var ret opsatte på, at holde sig vågen, men der var rimelig ro fra midnat.

Anden dagen sov vi lidt længe. Nød en stor omgang morgenmad og kørte til Svendborg. Vi besøgte det gamle forsorgs museum. Det satte gang i mange tanker hos eleverne. Senere gik vi rundt i Svendborg og eleverne fik brugt nogle af deres lommepenge. Trætte vendte vi hjem og tændte grillen. Det var for koldt at spise ude, med grillmad blev det. Alle gik tidligt i seng og der var tidligt ro.

Vi stod op kl. 06.30 og gik straks i gang med at gøre rent efter morgenmaden. Vi fik godkendt vores rengøring med ros, og kørte imod Svendborg kl. 9.00

Vi havde booket en oplægsholder på Naturama. Her blev der vist 2 slanger frem, som vi måtte røre ved, hvis vi turde! Det gjorde vi. Der var stor jubel, da vi fortalte, at vi skulle på McDonald for at slutte af med et måltid til alle.

Vi oplever, at det var en vigtig oplevelse for alle og at de er blevet rystet godt sammen.

Tak for en dejlig tur fra os. UDA Marielundskolen, Kolding V/Stig Friis

Sommerferie på Langeland, uge 23
Endnu engang har vi været så heldige at komme af sted på sommerferie til Langeland. Vi har været af sted med både vores døgn afdeling for anbragte børn og vores familie afdelingen hvor børnene bor sammen med deres forældre. Vi har haft en dejlig uge hvor vejret har været med os endnu engang og alle børn og familier nød at være på ferie, væk fra dagligdagens mange krav.

Efterhånden har vi oparbejdet nogle få traditioner, når vi er på Søgård. Ugen indeholder altid en god går tur ud til tårnet ved de vilde heste, vi er en tur i havnen hvor der bliver købt is og fisket krabber fra Rasmus Klumps båd, vi holder grill aften hvor vi dækker langbord på gårdspladsen og spiser dejlig mad som alle har været med til at tilberede. Og den sidste aften tager alle det fine tøj på og drager afsted til Bagenkop kro, hvor vi spiser fiskefilet med pomfritter, kartofler og persillesovs. Det er en stor oplevelse for, alle store som små.

At stå klar med kufferterne pakket og vente på, at den store bus kører ind på vores parkeringsplads er en dejlig start på vores ferie. Alle er spændte og oplevelsen af, at skulle på ferie, er en følelse som mange af vores børn og familier ikke har prøvet før. Et barn på 5 år udtrykte sin følelse på denne måde " Jeg er syg, jeg har rejsefeber" ?? Vi havde en dejlig ferie og tager gode ferieminder med hjem som vi kan tænke tilbage på i lang tid.

Mange tak. Hilsen Glostrup Observationshjem

Rapport fra Ungeindsatsen Viborg, uge 26
Torsdag: Vi landede på Søgård kl. 19.40, en rigtig god kører tur, hvor de unge fik en go lang lur. Alle var i godt humør da vi ankom og havde travlt med at få pakket ud, så de kunne komme på opdagelse (mange fik hjælp, så de hurtig kunne komme af sted)

Aftensmaden var klar kl. ca. 20.30, hvor vi fik koordineret under mad, hvem der ville hvad om fredagen, derefter var de unge over og spille i den store hal til kl. 22.15. Der blev spillet badminton på tværs og der var kun positiv interaktion de unge imellem. De var gode til at komplimentere hinanden og hjælpe hvis dette var nødvendigt. Unge der normalt var isoleret og ikke ønskede andres selskab var med til både at stå på rulleskøjter og boldspil, hvor der blev motioneret, hygget og kom hinanden ved. 22.30 var der film og hygge i stuen, alle deltog. Alle de unge har været eksemplarisk også selv om, at de opdagede at der intet internet var.

Fredag: En helt fantastisk dag. Alle var oppe kl. 9.30 og vi fik morgenmad sammen. Kl. 11 kørte bussen til Odense, hvor drengene tog på netcafe og pigerne på bytur. Vi mødes kl. 16 og fik mad sammen på en slags Street food, det faldt i god jord. Da vi kom hjem fik alle en 1/2 times pause og så gik vi over i hallen for at stå på rulleskøjter, badminton og musik, og alle var med. Sidst på aften var vi alle samlet til film og hygge. Pigerne havde fået købt neglelak, som skulle prøves af, mens der blev hygget.

Kan kun sige, at det har været en helt fantastisk dag og alle unge har hygget og fået masser af motion. Alle har været arrangeret og glade på turen, der er blevet skabt nye relationer og forståelser for hinanden. Hvor især en dreng, der normalt ikke ville kommunikere med de andre, i dag forsvarede og var i god dialog med to af de andre unge.

Lørdag: Dagen gik med afslapning, går tur, motion i hallen og en tur på stranden. Alle de unge har slappet af og hygget sig sammen. Har været så dejligt at se dem skabe gode relationer til hinanden. Til aften blev der tændt op for bålet og lavet snobrød, da stuen var blevet gjort rent, bestod aftenen af ude aktiviteter. Alle var trætte efter en hel dag ude, så klokken 23 var stort set alle unge til køjs.

Søndag: Kl. 7 blev alle unge vækket, de fik morgenmad og alle har været med til at gøre deres værelser rene eller hjulpet med rengøring af huset. De har været super gode til at hjælpe til og de fik meget ros af opsynsmanden da huset blev tjekket og de unge fik takket for den flotte gave de hver havde fået.

Da vi tog af sted til Langeland var de unge meget opdelt og ville fx ikke kører med hinanden. Da vi kørte retur, var de nødsaget til at sidde i bus sammen alle sammen, da der desværre var glemt noget i huset. Dette var uproblematisk og de unge hyggede sig, snakkede og interagerede på en helt anden måde end før vi tog af sted. Vi er overbeviste om, at de har fået øjnene op for hinandens ressourcer og styrker, samt en større forståelse for hinanden.

Tusind tak for en dejlig tur. Med venlig hilsen Ungeindsatsen Viborg

Rapport fra Børnehuset Buen, uge 27
Tusind tak for et fantastisk ophold i uge 27. Vi - dvs. hele Børnehuset Buen med 33 børn og alle voksne var af sted.

Omgivelserne byder på så mange gode muligheder for leg og samvær. Da børnene fra Buen er børn fra socialt pressede familier, betyder det rigtig meget at faciliteterne byder ind med det vi har brug for, både for at samledes om fælles leg, men også med roen og hjørne hvor man kan trække sig lidt til, hvis man har brug for sin tid til "at samle sig".

Vi har jo været der også året før. Det fornemmede vi gav den mulighed at børnene allerede fra vi ankom, kunne være til stede i "ro". Trygheden ved at kende stedet og glæden ved at gense. De nye børn der var kommet til, fik hurtig hjælp af de andre til at finde rundt og finde sig tilpas.

De ældste børn fra vores store børn/unge afdeling der står for skattejagten for de mindste, havde allerede hjemmefra talt om en god rute og gode "post steder" på baggrund af kendskabet, også det gav dem, en rigtig god fornemmelse af at have styr på at få arrangeret en vellykket "jagt efter skat" for de mindste - og det blev det!

Vi er rigtig glade og taknemmelige for at vi fik denne mulighed også i år.

Tak fra alle. Med Venlig Hilsen Børnehuset Buen

Ophold på Søgård på Landeland, uge 27/28
Vi havde 5 gode dage på Langeland. Som både børn og voksne nød meget. For børnenes vedkommende var det den eneste ferie de havde den sommer, da de kommunale budgetter ikke rækker til sommerferier med de anbragte børn.

Det var en god ting at huset var så stort at hvert barn kunne få sig eget rum. Omgivelserne gjorde at vi var meget udendørs. Hoppepuden og bålhytten var et stort hit under ferien. Stedet er lidt slidt, men børnene bemærkede det ikke, grundet det meget samvær og mulighed for aktiviteter.

Vi tog på udflugter fra gården til bl.a. stranden, Svendborg og Egeskov. Vi havde dejlige gåture hvor vi gik bland de vilde heste i en pragtfuld natur.

Tusind tak for et dejligt ophold. Med venlig hilsen Døgninstitutionen Villaen

Rapport fra Egebækken, uge 28
Langlandslejr er en skøn lejr, børnene elsker det hele, ude som inde områder. Vi har altid bål, der bliver hoppet, spillet fodbold og hygget i stuen. Dette er også skøn at se hvordan de går op i det, når vi uddeler jeres gaver. Alle takker for i år, håber vi ses til næste år.

Venlig hilsen Egebækken

Rapport fra Miniinstitutionerne i Århus, uge 29
Vi havde fem dejlige dage på Langeland i/på/omkring jeres kæmpe perle.

Her var der plads, rum og initiativ til bål og mad, leg og tagfat, hop og spring, vand og smil, bold og spil, strand og Fort, is og klatring samt meget meget mere. Alt sammen resulterede det i masser af glade unger, som kunne fylde rygsækken op med gode oplevelser og ikke mindst fællesskaber på kryds og tværs af institutioner, køn, aldersgrupper og interesser.

Alt sammen var det en glimrende cocktail, med plads til alle vores børn på hver deres måde og de efterfølgende kommentarer fra de voksne og børn har været enstemmigt positive. Og de fleste af vores børn har ellers en veludviklet evne til at få nævnt de ting, som ikke er så gode. Disse kommentarer kom fra både børn og voksne, der ikke havde været med på Langelandsturen før såvel, som dem der havde taget turen en eller flere gange tidligere.

Turen bar derfor også præg af, masser af nye oplevelser, men også noget godt og velkendt i "sådan her er det/gør vi, når vi er på Langeland", hvilket også kan være vigtigt for nogle af børnene, således at ikke ALT er helt nyt.

Vi var heldigvis også velsignet med dejligt vejr uden væsentlig nedbør og temperaturer mellem 20 og 24 grader.

Tusinde tak for et dejligt ophold.

Mange hilsner fra Miniinstitutionerne i Århus

Rapport fra Ungeindsatsen Viborg, uge 30/31
Da vi ankom fredag til Søgård, pakkede de unge ud, fik fordelt værelser og vi fik lavet aftensmad. Efter aftensmaden tog alle unge, undtagen en med på stranden for se på omgivelserne. Nogle unge badede og andre smuttede sten. Alle var deltagende og der var en god stemning og kommunikation på kryds og tværs. Ingen havde travlt med at komme retur. Da vi kom tilbage til gården, satte de fleste unge sig i stuen for at se film og spise slik. De resterende var trætte og gik til køjs.

Den efterfølgende dag samledes vi alle til fælles morgenmad. Efterfølgende tog alle, undtagen en ung med på tur til Bakken. Dette var en heldagstur, hvor der blev prøvet en masse forlystelser, nye relationer dannet og der blev hygget maks. Til aften kørte vi omkring Sunset for at spise aftensmad. Vi var først retur til gården kl. 23.00. Alle unge var glade og trætte.

Søndag sov mange længe. Denne dag var der fri leg. Nogle kom til stranden, andre blev hjemme og hyggede på gårdspladsen med forskellige spil. Hele dagen gik med at hygge udenfor. Vi samledes alle til eftermiddagshygge hvor vi spiste kage og fik nogle gode snakke udenfor. Der blev til aften leget lidt vandkamp. Vi grillede aftensmad og efterfølgende grillede vi med skumfiduser med mariekiks. Nogle var i Multihuset og fik spillet badminton og spillet musik.

Mandag morgen stod alle tidligt op og hjalp til med rengøringen. Vi nød morgenmad og kaffe udenfor undervejs. Alt i alt en rigtig god tur med godt vejr, hvor vi nød udeomgivelserne og en flok glade unge mennesker som alle snakkede med hinanden og var gode til at tage hensyn til hinanden.

Tusind tak for opholdet. MVH Ungeindsatsen Viborg

Rapport fra Børne og Unge Center Vejle Fjord, uge 32
Vi har haft en rigtig god tur til Søgård. Vi bliver taget godt i mod, stedet vises frem og det "summer" bare af fred og ro. Til trods for at vi har blandet to afdelinger, føles sammensætningen hurtigt naturlig. I forhold til turen, er der allerede på forhånd lavet en plan over ugen. Søgårds aktivitetsmuligheder gør dog, at vi skærer lidt ned på aktiviteterne, da vores børn og unge ønsker at benytte sig af alle mulighederne på stedet.

Der er uanede muligheder for udendørsaktiviteter på Søgård, og vores børn og unge har virkelig benyttet det og nydt det. Legepladsen har været brugt til sjov og ballade, men har også været tilflugtssted når der har været behov for alene-tid og `højt til loftet`.

Vi har bestemt ikke manglet noget på Søgård, og flere børn og unge har været yderst begejstret over kolonien. Nedenstående er sagt af en pige vi havde med.

"Vi ankommer til en KÆMPE gård, meget større end forventet. Vi bliver taget rigtigt godt i mod, og manden giver os lov til at gå med hans hund, mens vi vises rundt. Der er mega mange værelser, og vi kan både sove alene og sammen med andre.

Dagene går med aktiviteter udendørs, hvor vi både kan hoppe på hoppepude, springe på trampolin, lege på legepladsen og race rundt i den store multihal - vi kan alt. Derudover tager vi meget til vandet, hvor vi lærer at snorkle og kan svømme rundt for at se fisk, krabber og søstjerner. Selvom det nogle dage regner, er vi stadig ved vandet. Når solen skinner, så får vi is.

Vi har hygget os rigtig meget ved bålet, hvor vi har kunnet slappe af hver dag. Vi har også lavet mad på bålet. Derudover har vi grillet meget, meget mere end vi plejer.

Vi har været afsted sammen med en anden afdeling. Afdelingerne ligger langt fra hinanden, så vi ser ikke hinanden så meget. Det har været sjovt at være sammen med de andre børn, og vi har fået nye venner.

Vi har haft en hel vild god tur til Langeland, også selvom swimmingpoolen ikke måtte bruges. Selvom sengene var lidt hårde og gamle, har vi stadig lyst til at komme tilbage en anden gang."

Beretning fra Sorgenfriskolen, uge 34
Jeg vil gerne på 6.-8.B Sorgenfriskolen vegne gerne sige tak for et skønt ophold på lejren i uge 34.

Vi kom i højt humør til en ren og indbydende lejr. Drengene havde været der før, så gensynsglæden var stor. Vi hyggede os i huset og i særdeleshed på de dejlige lege faciliteter udenfor. Vi var også en tur på Langelands Fortet, vi badede i Bagenkop, fiskede krabber, var ude se de vilde heste og havde også en lille indkøbstur til Rudkøbing.

Vi er meget taknemmelige for at vi fik den oplevelse. De fleste af vores forældre har ingen aflastning, så de fik også et pusterum.

De bedste hilsner på klassens vegne, Hanne Callesen

Rapport fra Sorgenfriskolen, uge 36
5.C fra Sorgenfriskolen i Lyngby havde den fornøjelse at være på lejrskole på Søgård i uge 36. Efter hjemkomsten har vi evalueret vores tur og nedenstående er alle de ting som de 8 drenge i 5.c fremhævede som det bedste ved vores ophold på Søgård.

Vi er 8 drenge i 5.c som synes at: - Det er fedt at der er en hal hvor man kan gøre lige hvad man har lyst til.

Hoppepude som hele tiden er oppustet

Multirummet er sjovt

Dejligt med et stort værelse til 4

Gravhøjen var spændende

Godt med badminton

Spændende at køre over Storebælt og være på en ø.

Pool / billard og rulleskøjter

Vi havde et sjovt natløb.

Vi kunne lide at komme på Langelands-fortet

God legeplads - fint udendørs

Sjovt med fiskeriets-museum på Bagenkop

Skibs-simulator var moderne og virkeligt.

-toiletterne var rigtig rene og fine.

-fodboldbanen så sej ud.

-kunne lide udstillingen på Fiskeriets Hus.

-krabbefiskeri på havnen.

-Bedste måltid: Burgere.

-modelskibene.

-et meget flot sted tæt ved hav og skov

De vilde heste var spændende.

Indretningen var flot.

Rapport fra Stutgården, uge 37
Børnene har haft en rigtig god uge.

Vi var desværre ikke så heldige med vejret, men det gjorde at vi har haft stor glæde af multihuset og indendørsaktiviteterne. Der er flere af børnene som har fundet ud af, at de kunne stå på rulleskøjter og faktisk synes det var rigtig sjovt. Så der har været masser af bevægelse på skøjterne, badminton mv.

I hovedhuset har vi bl.a. hygget i stuen med tv, spil mv.

Under vores ophold har vi også haft glæde af området, bl.a. har der været børn på restaurantbesøg, tur til Langelandsfortet, ud at køre Gocard, shoppetur i Rudkøbing osv.

Så endnu en gang et stort Tak for lån af jeres hus og jeres store gæstfrihed.

Mvh Lene Stutgården

Rapport fra Finderup Efterskole, uge 38
Vi havde et virkelig godt ophold på Søgård. Vi nød alle rigt de muligheder som stedet giver. Det blev til mange timers sjovt og socialt samvær i Multihuset. Mange fik en sejr ved at stå på Waveboard for første gang eller på nogle af de andre ting, man kunne køre rundt på. Flere fik øvet spring og der blev spillet masser af hockey, så sveden sprang og det var med store smil på hele ansigtet, når de unge gik trætte i seng.

Hoppepuden udenfor blev også flittigt benyttet, ikke mindst til at kunne trække sig væk sammen med en god ven eller til sjov. Til andre tider blev det til lidt mere tossede spring for at vise noget for de andre. Endelig blev der brugt en del tid på fodboldbanen - hvor er det skønt at den kan være oplyst i de mørke timer, så man kan spille fodbold eller basket når man har lyst.

Vi fik desuden grillet en aften og skønt, at der findes så gode muligheder for dette på Søgård. Samtidig skal den skønne natur i området nævnes. Frisk og blæsende var det at gå en tur til stranden, bl.a. for at se de vilde heste, slå smut i vandkanten og gå langs stranden til Bagenkop, hvor eleverne kunne få lov til at bruge af de udleverede lommepenge.

De fine køkkenfaciliteter, sofaer i opholdsrummene og en seng til alle, er med til at give et strejf af god hjemlig hygge og de gør at vi alle føler os trygge og godt tilpas.

Vi ser tilbage på opholdet med stor glæde og vores evaluering med eleverne viser også, at det er et sted de meget gerne vil tilbage til.

Søren Riis Eriksen, Finderup Efterskole

Rapport fra Tornemark Dagskole, uge 39
Vi havde en super god tur til jeres gård på Langeland, og børnene havde et dejligt ophold.

Alle børnene tog deres nye T-shirt på med det samme, da de havde fået gaverne. En super god lade, hvor børnene bl.a. løb på løbehjul og skateboard, den blev flittigt brugt. Vi var også heldige med vejret og kunne gå nogle lange ture og være ude i den gode natur på Langeland.

På Tornemark Dagskolens vegne, vil jeg gerne sige tak for lån og håber at vi må komme igen et andet år.

Mvh Dennis Tornemark Dagskole

Rapport fra Hesselagergård, uge 40
Vi har været meget glade for at få muligheden, for at kunne benytte børnelejren på Søgård Hovedgård, til et ophold med vores unge, hvoraf nogle af dem, ikke har mulighed for andre oplevelser, end dem vi kan give dem.

Huset og de fine omgivelser med alle deres muligheder for aktiviteter og også bare hygge, var helt fantastiske.

Vi glæder os til næste år.

Mange hilsner Helen

Rapport fra Bülowsvej - for børn og familier, uge 42
Vi havde nogle skønne dage på Søgård. Vi gik en tur op og besøgte jættestuen, på vejen derop kom vi forbi nogle skønne æbletræer, som børnene klatrede i og spiste æbler fra.

Vi var i legeland, hvor vi hyggede os på hoppeborg, sumo-dragter og klatrevæggen. Efterfølgende var der Åh Abe koncert, som børnene syntes var sjovt at opleve.

Vi brugte mange gode timer i haven til Søgård, hvor særligt svævebanen og fodboldbanen var et hit, inde i huset blev der leget flittigt med alt legetøjet i legerummet og om aftenen hyggede vi med film og popcorn i den store sofa.

Vi tog også en tur på Langelandsfortet, hvor vi gik på opdagelse i alle bunkerne og den store ubåd, børnene gav den gas på en militær forhindringsbane og vi bagte snobrød rundt om et dejligt bål.

Inden vi drog tilbage til København var vi også en tur nede på sydspidsen, hvor vi gik en lang tur på stranden, slog smut i vandet og byggede en hule i skoven.

Vi havde det dejligste ophold i jeres skønne omgivelser, og vi håber meget at kunne komme tilbage en anden gang.

Tusind tak for opholdet på Søgård Hovedgård.

Mvh Julie, Marianne og resten af koloniholdet

Kære alle jer som har været med til at gøre vores lejrskole til en stjernestund, uge 44
Vi har haft 3 helt fantastiske lejrskoledage fra d. 30. oktober til 1. november på Søgård Hovedgård i Bagenkop.

Vi var af sted med 7 skønne unge mennesker med autismespektrums forstyrrelse. Med fokus på socialtræning, socialt samvær og livsduelighed har vi nydt Søgård Hovedgård og dens mange muligheder for spændende aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften.

Eleverne har deltaget i alle dagligdags gøremål som madlavning, oprydning, borddækning og rengøring. Vi har vandret lange ture, vi har set mange vilde heste, set den flotte jættestue, set stjerneskud på gårdspladsen sent om aftenen, brugt legepladsen og multihuset rigtig meget. Vi har spillet musik i musik rummet og danset til højt musik. Der er blevet kørt på rulleskøjter og løbehjul i multihuset og leget gemmeleg i hovedhuset.

Et helt fantastisk sted, til en pause fra hverdagen. Vi vender tilbage til Fredericia med mange oplevelser og masser af energi i "rygsækken".

Mange tak for T-shits og snolder, det var en dejlig overraskelse da vi ankom.

Vi siger alle tak for at have fået denne mulighed, tak for jeres hjælp.

Mange hilsner fra 7-9 kl. på Frederiksodde skole afd. A På alles vegne Bettina Honoré