Udtalelser 2023.

Udtalelser fra nogle af de institutioner, som har fået et finansieret ophold på Søgård Hovedgård i 2023

Rapport fra Villaen, Kerteminde, uge 7

Vi vil gerne benytte muligheden for med dette skriv, at sige tak for en rigtig dejlig og hyggelig uge på Søgård.

Vi var af sted med alle børn og 5 voksne. Det er tydeligt at mærke på børnene, at det er et sted de kender. Det er et sted med gode minder og et sted, hvor de føler sig trygge. Dette betyder, at de hurtigt fandt sig til rette på værelserne, for derefter at bruge masser af tid i hallen og i fællesområderne.

Hallen er et sted, hvor de har god mulighed for at udfolde sig og være aktive sammen. De griner, fjoller, laver konkurrencer og mødes omkring aktiviteter, som de ellers ikke har mulighed for i deres hverdag.

Stuen dannede i løbet af dagen rammen for afslapning og om aftenen var det der, vi samledes og så en fælles film, lavede quiz og sangkonkurrence. Vi benyttede os også af forskellige aktiviteter i nærområdet. Vi fik bl.a. bowlet, var til open jump i hallen, på Naturama, samt gåtur til stranden.

Derfor en kæmpe tak for, at I, igen i år, gav børnene muligheden for en uge fyldt med nærvær, socialt samspil, hygge og gode oplevelser på Søgård.

Med venlig hilsen Marie-Louise Brovall Jäger Døgninstitution Villaen, Kerteminde


Rapport fra Dagbehandlingsskolen Sputnik, afd. København NV og Hillerød, uge 12

I uge 12 besøgte to forskellige Sputnikafdelinger sammen Søgård, hvor vi havde et fantastisk ophold! Søgård satte rammen for en rigtig dejlig lejrtur, hvor børn og unge med meget forskellige vanskeligheder, fik mulighed for at træne at være sociale sammen.

De mange sjove faciliteter gav vores elever mulighed for at lave sjove aktiviteter sammen samtidig med, at der var masser af plads og mulighed for at skabe ro og rum til alenetid, hvis der var behov for det. Der er også mange muligheder for sjove oplevelser i området, der var vi bl.a. på tur til Gorillaparken i Svendborg, hvor vi var ude og klatre. Det var desværre i regnvejr, hvorfor vi den resterende tid virkelig nød godt af det sjove Multihus samt alle spillene.

Vores elever elskede at være på Søgård, og ville ønske de kunne blive længere, da vi skulle hjem. Vi kan derfor klart anbefale et ophold på Søgård!

Tusinde tak for et fantastisk ophold på Søgård!

Mvh de glade elever og voksne fra dagbehandlingsskolen Sputnik afd. Kbh NV og Hillerød


Rapport fra Ringkøbing Skole Specialcenter Vest, B1, uge 13

Det har været en god tur, og vi har hygget os rigtig meget. Der var mange flotte broer på vejen, Langelandsbroen var den flotteste. Vi havde et lille trafikuheld på vejen, men det var en god tur alligevel.

Vi havde håbet, at vi kunne komme på Langelandsfortet og Fiskeriets Hus, men det kunne ikke lade sig gøre, for der var lukket indtil påske. Det var vi forfærdeligt kede af.

Det var superhyggeligt at sove i hestestalden, det har vi ikke prøvet før. Det var sjovt, at alle drengene sov sammen og det var hyggeligt at alle pigerne sov sammen. Legetøjet var sjovt, og det var fedt at der var computere.Svævebanen og legehuset var sjove.

Vi har været på lejren før, og vi synes Jørgens (pedel) hund er sød. Vi var på en tur hvor vi så nogle fine heste vi, stranden ved Dovns Klint og Kong Humbles Grav. Vi var også i jættestuen på Søgaardvej og legede i Rasmus Klumps skib på havnen.

Nogen af os har været i et lille trafikuheld, men det har været en god tur alligevel. Det var synd for dem i den bil som blev ramt.

Vi var ude at spise. Nogle af os har aldrig været ude at spise før, så det var fedt at være på restaurant.

Vi vil gerne sige tak fordi vi måtte komme til Langeland i år, og vi håber meget, at vi kan få lov igen til næste år.

Venlig hilsen Ringkøbing Skole Specialcenter Vest B1


Rapport fra Sigrid Undsetskolen, Kalundborg, uge 17

Vores skoles ældste elever var på lejrskole 26/4 - 28/4. Skolen har tidligere år været på Søgård og det blev enstemmigt vedtaget, at der ville vi gerne hen igen i år. Vi havde 2 overnatninger på Søgård, og brugte stedet base til vores oplevelser.

Når vi var på gården, blev der hygget i store mængder. De aktive elever kunne man finde i multihuset, de stille kunne man finde i fællesstuen i gang med en masse spil og hygge. Der var også lidt uhygge med et lille aften/natløb.

Vi havde fordelt arbejdsopgaverne, så vi på skift havde ansvaret for forplejningen. Hvis det står til vores elever, tager vi snart af sted igen.

Med venlig hilsen Ungklasserne på Sigrid Undsetskolen, Kalundborg


Rapport fra Naturskolen Mir, Smørum, uge 19

Tak for et dejligt ophold på jeres skønne sted. Vi var tre voksne og otte børn af sted. Vi nød en masse hyggelige timer i jeres have, hvor der blev hoppet på hoppepuden til den helt store guldmedalje, snittet pinde, lavet bål og ristet skumfiduser. Derudover har vi været i jeres lade, hvor vi har leget nerf-krig, med vores medbragte nerf-geværer. Det er en perfekt kulisse til en fed kamp mellem børn og voksne. Vi havde desuden en hel dag i sundhedens tegn, hvor vi startede dagen med en solhilsen og morgenyoga.

Vi har også været på en del ture i nærområdet. Både til Langelandsfortet, som alle fandt enormt interessant, og til Medicinhaverne, hvor vi lærte en masse om forskellige planter og deres helende kræfter. Vi havde nogle modige elever med, der alle hoppede i vandet ved Bagenkop, selvom det ikke ligefrem var sommertemperaturer endnu. Det blev også til en cykeltur i området tæt på lejrskolen, hvor vi så jættestuen og Fakkebjerg.

Udover alt det, vi allerede har nævnt, har vi selvfølgelig også bare hygget rigtig meget på gården, hvor alle har hjulpet til med madlavningen, ligesom vi har holdt filmaftener i stuen med wellness og ansigtsmasser, chips og sodavand.

Så, nogle rigtig rare og solrige dage langt ude på landet omgivet af smukke rapsmarker og vand til alle sider.

De bedste hilsner og stor tak fra Naturskolen Mir, Smørum.


Rapport fra Sigrid Undset, Kalundborg, uge 20

Med stor glæde og en ordentlig bunke sommerfugle i maven tager vi den lange tur, på to en halv time hele vejen fra Kalundborg til Bagenkop på Langeland. Sommerfuglene i maven skyldes flere forskellige ting; blandt andet den lange køretur men især det at være SÅ langt væk hjemme fra. Så snart vi kører ind på gårdspladsen på Søgård, bliver de mange sommerfugle lukket ud og flyver omkring på den store gård med de mange muligheder. Ligeledes gør de mange unge mennesker vi har med år efter år.

De elsker de mange muligheder på Søgård og særligt er multirummet og aktivitetsrummet i hestestalden et kæmpe hit, med plads til udfoldelse og personlig udvikling. Den udendørs legeplads er også i høj kurs og ligeledes de grønne områder omkring gården.

Uden dette finansierede ophold på Søgård, var det ikke muligt for os som skole at give vores unge mennesker en lejrtur med så mange spændende oplevelser der i den grad bidrager til de unges alsidige og personlige udvikling.

Allerede ved hjemturen begynder de unge mennesker at glæde sig til næste års lejrtur, for nu ved de hvad der venter dem.

Med venlig hilsen Kristel Trumulis Jensen, Lærer


Rapport fra Skolen i Skjern, uge 21

Vi var fire voksne og ti skønne drenge afsted på lejrskole fra skolen i Skjern. Vi valgte i år at nyde faciliteterne i og omkring lejren. Vi var ude og se de vilde heste, jættestuen, samt Rasmus Klump skibet i Bagenkop havn. Ligeledes legede vi i multihuset, samt nød det gode vejr på legepladsen med dens mange muligheder.

Opholdet var præget af socialt samvær, hygge og afslapning, så det lignede en ferie for eleverne. Vi er glade og taknemmelige for at kunne give dem denne oplevelse.

Mvh Anette Bennetsen og Stine Marquard.


Rapport fra Kildevældsskolen, specielklasserække, 6.N og 8.N, København Ø, uge 23

Tak for denne gang, det var 3 super gode overnatninger med godt vejr. Eleverne har givet udtryk for at de nydte, den gode plads og de diverse spil og udendørs aktiviteter. Selvom der var to årgange, som tog af sted, var der plads nok til at være sammen og hver for sig.

Vores madbudget var ret tilpassende, og gav mulighed for at eleverne kom med madønsker. Kildevældsskolen, specielrækken, er vildt glad for at vi kan få muligheden for at komme afsted på denne måde, da mange af vores elever ikke kender andre områder end brokvarterne. Eleverne gav udtryk for, at der var meget ro og naturen gjorde det endnu bedre.

Tak for denne gang og vi håber, at vi kan komme i betragtning igen til næste skoleåret.

Med venlig hilsen Eleverne & lærerne fra 6.N & 8.N


Rapport fra Kildevældsskolen 5.n, København Ø, uge 23

Vi boede på værelser 2 og to sammen på Søgård. Der var meget natur og vilde dyr. Vi gik mange ture. Vi lavede mad sammen og vi var på stranden og i skoven. Vi gik også til byen, Bagenkop. Vi hoppede på hoppepude. Vi så vilde heste, okser, hare og hjorte på marken og i skoven.

På stranden fangede vi rejer, krabber og fisk. Vi kunne lide at bade/soppe og fange rejer og krabber. Vi kunne også lide at hoppe. Vi kunne ikke lide de små kryb og der lugtede gammelt. Vi var overraskede over at der var så smuk natur. Jeg lærte at være selvstændig og sove ude.

Skrevet af Lillie i 5.N på Kildevældsskolen


Rapport fra Egebækken, Højbjerg, uge 26

Vi ankom til lejren ved eftermiddagstid onsdag. Alle var trætte efter en lang køretur og vi fik fundet vores værelser, pakket ud og udforsket området omkring lejren. Nogen fik hoppet lidt på hoppepude og leget på den store legeplads ved lejren.

Efter en god nattesøvn og morgenmad blev der leget både inde og ude. Herefter fik alle børnene et valg om, hvad de gerne ville lave i dag. De kunne vælge at blive hjemme på lejren, komme med på tur til Egeskov slot eller på tur til Langelandsfortet.

Om fredagen holdt vi en stille og rolig formiddag hjemme på lejren, der blev lavet hyggelige aktiviteter som leget på legeplads, hoppet på hoppepude, i multirum, set film, spillet stangtennis og slappet af. Til aften holdt vi disko fest for dem som havde lyst til at være med. Der blev spist chips, hørt god musik og danset.

Lørdagen var en rigtig regnvejrsdag. Der har været filmhygge i huset, samt har vi tegnet og spillet computer. Der har været gang i lejrens store multihus. Børnene har kørt mooncar, løbehjul, spillet bold og meget mere. Der blev brugt en masse god energi!

Tak for en fantastisk lejr på Langeland! Egebækken, Højbjerg


Rapport fra Miniinstitutionerne Århus, uge 28.

Med Ydungårdens målgruppe, er Søgaard et perfekt sted med masser af plads og højt til loftet. De første dage, var naturligvis en tilvænning, som sidst på ugen var svært at undvære for både børn og personale.

Turen til Langeland og tiden på Søgaard, har særdeles givet Ydungården en masse minder med hjem. For nogle børn, var dette deres første ferie nogensinde.

Søgaard rummer en masse muligheder for aktiviteter og hyggekroge, som blev benyttet fuldt ud. Fx svævebanen, bål stedet og samlingspunktet udenfor køkkenet, hvor der blev grillet.

Hver aften tog Ydungårdens børn og personale ned til stranden og fik en aftensdukkert og is. Der er gode muligheder for dette i nærområdet, samt handlemuligheder.

Vi var en af dagene på tur ud af huset til Knuthenborg safaripark, selvom dette var en oplevelse - blev vi alle enige om efter hjemkomst, at Søgaard i sig selv var en oplevelse og vi faktisk ikke havde behøvet en dagstur ud af huset.

Sidst på ugen, havde vi inviteret forældre på grillfest og overnatning. Her kom der en særlig mulighed for at børnene fik delt deres minde om Søgaard med deres forældre. Dette var også muligt, da Søgaard rummer en del gæster og overnattende.

Ydungården takker for en helt special ferie og for at vi fik chancen for at låne Søgaard.

Vi håber, at kunne besøge jer igen en anden gang.

Hilsen børnene og personalet på Ydungården


Rapport fra Dag- og Døgntilbuddet Bakkevej, Hornsyld, uge 29

Vi har haft fornøjelsen af at låne Hestestalden i uge 29. Vi var 8 børn og tre voksne afsted, og det var simpelthen en skøn uge. Lejren fremstod flot og renlig ved ankomst, og man følte sig meget velkommen.

Børnene blev modtaget med gaver - til stor glæde. Det gik nemt og smertefrit med at få fordelt sovepladser - der var nok af dem! Der var rigtig mange muligheder for at blive aktiveret og lave forskellige ting, både aktive ting som fodbold mm., men også stille og rolige aktiviteter som spil, bål mm.

Vi oplevede ikke på noget tidspunkt at der var nogle af børnene der kedede sig i løbet af dagene. Det var også et plus at lejren lå så godt placeret, med en kort gåafstand til vandet og nemme muligheder for at komme ud på øen og opleve ting. Vi var meget heldige med vejret i uge 29, det gav os mulighed for at komme ud og bade hver dag. Så alt i alt har vi været meget tilfredse med opholdet, og børnene har vigtigst af alt haft en god ferie - som de stadig refererer til.

Mvh Nikolaj, Dag- og Døgntilbuddet Bakkevej


Rapport fra Dagtilbuddet Bakkevej, Hedensted, uge 30

Det var en fantastisk tur til Langeland! Vi var 6 voksne og 6 børn med et gigantisk hus kun til os.

Børnene legede og løb rundt i huset. De kunne godt lide at opdage de hemmelige hjørner.

Vi var så heldige, at der var godt vejr hver dag, så vi har været meget på legepladsen. Hver dag kørte vi til stranden, hvor børnene legede sammen og selvom havet var koldt, kom nogle af os i vandet. Da vi kom hjem efter en strand dag, eller vores tur til svømmehallen i Svendborg, lavede vi mad og hyggede os sammen omkring bordet.

Om aftenen, mens børnene legede, sad voksne udenfor og nød vores aftenkaffe.

Det var 5 rigtigt gode dage, hvor familierne kunne slappe af og havde kvalitets tid sammen.

Med venlig hilsen, Dagtilbuddet Bakkevej


Rapport fra Kåberbøllegården, Aarup, uge 31

Det var endnu engang en dejlig oplevelse. Vi var af sted med 8 beboere, i alderen 11 til 21 år. De fleste kendte det, da de også var med sidste år.

Der blev spillet basketball og laden blev flittigt brugt. Vi var rundt på ture i omegnen. Ude ar ride på heste, køre på segway, så de vilde heste mv.

Tak for det.

Venlig hilsen Anne Gitz, Kåberbøllegården


Rapport fra Lærkebo, Aarup, uge 32

Lærkebo var afsted med 7 børn og 3 voksne og vi nød at være på stedet. Brugte Multihallen rigtigt meget. Gik ture i området . Vores unge havde ikke det store behov for ture ud af huset. Vi var naturligvis på Langelandsfortet.

Vi glæder os meget til at komme igen.

Mange hilsner børn og voksne fra Lærkebo


Rapport fra Kathøj Svallerup Skole, Kalundborg, uge 36

Vi tog afsted 5 børn og 2 voksne. De 5 børn var nye for hinanden og os, så vores formål med turen var relationsdannelse, gode oplevelser, venskaber og fællesskab. Vores elever er i alderen 8-12.

Vi må sige at Søgård rummede alt det vi havde brug for og lavede rammerne for en fantastisk lejrskole. Der var gode aktivitetsmuligheder for alle aldre både ude og inde.

Vi var afsted mandag -onsdag - men da vi nåede onsdag var alle - både børn og voksne enige om, at vi gerne ville blive længere, så hvis vi er så heldige at komme til Søgård en anden gang, så satser vi på en dag mere.

Dejligt med "højt til loftet", så børnene ikke behøvede at tænke på hensynet til naboer osv.

Vi var heldige med vejret - høj sol og 26-28 grader. Vi var derfor primært udenfor og nød den omkringliggende natur, stranden, skoven, mosen og de vilde heste. Vi besøgte langelandsfortet på dag 2, hvilket var en super tur, da børnene måtte røre og prøve en masse på stedet.

Alt i alt havde vi en helt igennem fantastisk lejrskole, og er meget taknemlige for at der findes et sådan sted for vores børn.

De største hilsner fra Team H, Kathøj Svallerup Skole


Rapport fra Finderup Efterskole, uge 37

I midten af september havde 65 unge og 14 medarbejdere et dejligt ophold på Søgård Hovedgård. Faciliteterne indbyder til samvær og aktivitet på kryds og tværs i skønne hjemlige rammer. Det gør så godt for de unge at få øjnene op for hinanden i en anden sammenhæng. Mange kan sige, at det var på Langeland de fik endnu flere venner.

Med gåafstand til stranden, hvor sten kunne stables eller kastes i havet, ligger lejren et fantastisk sted. De unge kunne på vandring i området være på udkig efter de vilde heste, plukke brombær og havtorn eller samle vilde blomster. Eller bare være stille og lytte til havets rytme.

Der blev spillet boldspil, brætspil og mange andre spil. Der blev taget mange ture rundt på løbehjulene i multihuset og der blev slappet af i de bløde møbler.

Måltiderne kunne nydes både inde og ude i det dejlige sensommervejr og når det blev aften, kunne de unge finde til ro i de mange værelser.

Det var nogle gode dage på Langeland, som vi mindes med glæde.

Med venlig hilsen Finderup Efterskole


Rapport fra Skolen i Skjern, uge 41

Vi havde 4 rigtigt gode dage på Langeland, og på Søgård Hovedgård. Det var 4 dage med blandet hygge, aktiviteter, ture ud af huset, spil, snak på tværs og væren sammen.

Vi var bl.a. på en lang gåtur efter de vilde heste. Dem, fandt vi ikke, men endte i stedet med at tilbringe lang tid ved vandet, hvor vi gik på stenjagt, slog smut, byggede stentårne og en var ude at vinterbadede.

Vi var også på shoppetur i Rudkøbing. Her gik eleverne og de voksne rundt og hyggede sig og fik købt lidt ting og sager. Nogle var også på cafe og få en gang varm cacao.

Vi var på Langelandsfortet, hvor vi blev opdateret på begivenhederne omkring den kolde krig, af vores meget (vel)talende og informative guide. Vi fik set krigsskibe, fly og var en tur i ubåden. Der blev også handlet i souvenir shoppen efterfølgende.

Brugsen i Bagenkop endte formentlig med at blive det mest besøgte sted, da der på daglig basis skulle fyldes op i sukkerrationerne.

MVH Skolen i Skjern


Rapport fra Møllehuset fra Rudkøbing, uge 43

Tak for en superdejlig forlænget weekend på Søgård, fuld af gode oplevelser. Søgård er et fantastisk sted.

Da vi ankom fredag eftermiddag blev værelserne hurtigt fordelt, hvorefter vi gik en tur på området for at "tjekke", at alt var som vi huskede det. Og det var det heldigvis.

Multihuset bød på en kæmpe overraskelse i de nye gocarts til at drøne afsted på. Da det er den mørke årstid vi er på Søgård på, er det vildt at opleve, at aktiviteterne bare kan forsætte, næsten uanset tidspunkt.

Det fantastiske ved Søgård er også beliggenheden, tæt ved skov og strand, med mulighed for gode gåturer og besøg ved de vilde heste.

Også i år benyttede vi os af muligheden for at invitere forældre og søskende til brunch lørdag formiddag, og efter vi havde nydt maden i spisestuen med plads til alle, blev alle omgivelser, dog især multihuset, plænen og legepladsen, brugt flittigt.

Vi takker Børnelejren for et dejligt ophold og håber det bliver muligt for os at komme afsted til Søgård igen.

Mange hilsner fra børn og voksne i Møllehuset.